• en
  • mk
  • sq
  • en
  • mk
  • sq

Нансен Модел за интегрирано образование

Училишна работилница “Со мама, за мама”

(20.01, 2009) По повод престојниот празник Денот на жената, на ден 20.02.2009 во нашето училиште беше организирана и реализирана заедничка работилница “Со мама, за мама” Во работилницата учествуваа 17 мајки, […]

Посета на високиот комесар за малцински прашања Кнут Волебек

(29.01, 2009) Интегрираното двојазично основно училиште “Фридтјоф Нансен” с. Прељубиште го посети високиот комесар за малцински прашања на ОБСЕ, Кнут Волебек. Претставниците на ОБСЕ посебно се интересираа за начинот на […]

Новогодишна забава

(28.12, 2008) Учениците на интегрираното двојазично основно училиште “Фридтјоф Нансен” во с. Прељубиште ги посети Дедо Мраз, а учениците во негова чест и во чест на нивните родители и по […]

Во официјална посета на училиштето во Јегуновце

(05.12, 2008) Eva Bueie Nygård – Директорка на основното училиште “Видархеим“ од општина Ојер, Норвешка во придружба со Проф. Стеинар Брин – директор на Нансен мрежата на Балканот, на 5-ти […]

Студиска посета на Норвешка

(25.11 – 02.12, 2008) Наставниците од училиштето и родителите на учениците кои учат во интегрираното двојзично училиште во општина Јегуновце од 25 ноември до 02 декември 2008 година престојуваа во […]

Официјално примо-предавање и отворање на ИДОУ “Фридтјоф Нансен“

(15.10, 2008) Во присуство на висока делегација од МНР на Кралството норвешка, Македонската Влада и локалната самоуправа на 15 октомври се изврши технички прием на реконструираното основно училиште во с. […]

Започнување на првиот училишен час во ИДОУ “Фридтјоф Нансен“

(01.09, 2008) На 1-ви септември во ИДОУ во с. Прељубиште започна првиот школски час што значеше и официјално започнување со имплементација на интегрираната и двојазичната програма во едно основно училиште […]

Фотографиите од учениците се објавени по претходно добиена согласност од страна на нивните родители/старатели.

Месечна ахива