• en
  • mk
  • sq
  • en
  • mk
  • sq
Меѓународната делегација во посета на ООУ „Братство“
На 2. ноември 2018 година, меѓународна делегација составена од г-дин. Геир Хакон Јохансен, прв секретар на Норвешката амбасада во Белград, г. Стеинар Брин, основач на Нансен дијалог мрежата,
Директори на училишта од Босна и Херцеговина во посета на НДЦ Скопје
На 15 октомври 2018 година, група составена од директори од основни училишта од Босна и Херцегоцина, како и претставник од НДЦ Приједор беа на работна посета на НДЦ
Здраво живееме, здраво се храниме
03.10.2018 (прва група) и 10.10. 2018 (втора група) Тандем: Оливера Ѓорѓиоска и Ардијана Зибери Цели на активноста: Учениците меѓусебно да се почитуваат, помагаат и соработуваат; Да се развива
Дневна активност: Витамини
03.10.2018 (прва група) и 10.10. 2018 (втора група) Тандем: Лидија Билбилоска и Дрита Јакупи Цели на активноста: • Учениците меѓусебно да се почитуваат, помагаат и соработуваат; • Да
Доделена благодарница на училишниот психолог при ООУ „Гоце Делчев“ Гостивар
На 10 октомври, 2018 година Нансен дијалог центар Скопје додели благодарница на г-ѓа Гордана Настовска, психолог при ООУ „Гоце Делчев“ Гостивар. Признанието беше врачено од страна на извршниот
Нереалното во приказните
На 2 и 9 октомври 2018, тандемот наставнички Габриела Мерџаноска и Нагихан Снопче ја реализираа дневната активност „Вештерки“ со учениците од 2 одд. како дел од месечната тема
Активности за запознавање на учениците
На 9 октомври 2018 година, наставничките Вјолца Крлуку и Нира Џаферовска ги реализираа интегрираните воннаставни активности со учениците во рамки на секцијата Креативно изразување и творење. Главните цели
Нашето уметничко катче
На 5. октомври 2018 година, наставничките Марина Симовска и Елида Алити реализираа интеркултурни активности планирани според месечната тема „Нашето уметничко катче“. Цели на активностите беа: поттикнување на соработнички
Активности за запознавање на учениците
На 4. октомври 2018 година, наставничките Елизабета Јовановска и Илбере Арифи ги реализираа интеркултурните воннаставни активности со учениците во рамки на Уметничката секцијата. Главните цели на активноста беа:
Меѓусебно запознавање на учениците
На 1. октомври 2018 година, наставничките Адила Несимоска и Арбана Села реализираа воведни воннаставни активности според Нансен моделот за интеркултурно образование со учениците вклучени во проектот. Целта на

Фотографиите од учениците се објавени по претходно добиена согласност од страна на нивните родители/старатели.

Месечна ахива