• en
  • mk
  • sq
  • en
  • mk
  • sq
Известување до училиштата кои доставија апликации за модел- училишта за спроведување на Концепцијата за интеркултурно образование
15 јануари, 2018 година- Нансен дијалог центар Скопје изразува благодарност до сите основни и средни училишта кои доставија целосни апликации во рамки на предвидениот рок на повикот објавен
НДЦ Скопје организираше студиска посета во Северна Ирска
Од 6-7 ноември 2017 година, Нансен Дијалог Центар Скопје организираше студиска посета во Северна Ирска, на покана од Советот за интегрирано образование на Северна Ирска. На студиската посета
Директорите на Нансен модел училиштата остварија средба со управните одбори на НДЦ Скопје и ФИЕ
На 29 септември 2017 година, во просториите на Тренинг Центарот при НДЦ Скопје, директорите на Нансен модел училиштата одржаа презентации пред членовите на управните одбори на НДЦ Скопје
Управните одбори на НДЦ Скопје и Фондацијата за интегрирано образование го посетија ОУ Гоце Делчев
На 29 септември, 2017 година, НДЦ Скопје организираше посета на основното училиште „Гоце Делчев“ во Гостивар за членовите на управните одбори на НДЦ Скопје и Фондацијата за интегрирано
Известување / Отворен повик
Наставниците коишто го завршиле основното и напредното ниво на обуки за Нансен модел за интеркултурно образование, како и наши досегашни наставнички тандеми од училиштата со коишто НДЦ Скопје
Доделени дипломи на учениците вклучени во НМИО во ООУ „Гоце Делчев“ Гостивар
На 7 јуни 2017 година, НДЦ Скопје им додели дипломи на учениците вклучени во Нансен моделот за интегрирано образование во ООУ „Гоце Делчев“ Гостивар за нивното активно и
Организирана екскурзија за учениците од ООУ „Гоце Делчев“, Гостивар
На 10 мај 2017 година, НДЦ Скопје организираше екскурзија за 130 ученици од 3, 4, и 5-то одделение од ООУ „Гоце Делчев“ Гостивар. Учениците беа придружувани од тимот
Пролетни активности во Нансен модел училиштата и проектните активности
Во текот на месеците март и април 2017 година училиштата вклучени во Нансен моделот за интегрирано образование, како и училиштата кои го применуваат Нансен моделот преку проектни активности,
Реализирани практични модули за НМИО во ООУ „Гоце Делчев“ во Гостивар
Во периодот 22-27 март, 2017 година учесниците од основното ниво на обука за интегрирано образование во Скопје при Тренинг центарот на НДЦ Скопје присуствуваа на практичните модули во

Месечна ахива